مزيكا فوريو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مزيكا فوريو

مزيكا فوريو
 
الرئيسيةالبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول

منتدي مزيكا فوريو يرحب بكم


 

 عضو فى المطبخ

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالإثنين 13 سبتمبر - 0:05


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

أهـــــلاً ومرحبـــاً بـــكـــم .. !

موضوع اعجبني وحبيت انقلوا ليكم

اتمنى ينال اعجابكم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فى مطبخنا المتواضع ..مطبخ مزيكا فور يو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اليوم حبيت نتشارك الطبخ

فكرة كثير مميزه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لان فيها تواصل بين الاعضاء اجمعين سواء
بنات
او
شباب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واكيد طبعا
هنطلع بطبخات وابداعات جديده وتحفة من كل الاعضاء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنفجر طاقات مدفونة

ونورطكم اكتر واكتر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لذلك أريد منكم
الحمـــاس والهمة االعالية للمطبخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والدعوة عامة مش للاكل للطبخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

قوانين الدعوة كالتالى
1) أن نختار عضو معين ونطلب منه الدخول للمطبخ وعمل أي طبخة تخطر بباله حتى لو كوب عصير
2) نمهله فرصة يومين فقط ابتدا من ترشيحه لإنهاء الطبخة.
3) شرط كتاابة المقادير


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والطريقة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

4
أن يختار العضو اللى بعدة ليتحفنا بطبختة.


5) لما نختار العضو اللى هيطبخ نشترط عليه يطبخ ايه ودا طبعا للتعجيز !!!! وممكن برضه نسيبه يختار هو للتسهيل



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الهدف من الدعوة
الهدف من الدعوة


تعزيز الثقة في قدراتنا المطبخية


تفجير إبداعات الأعضاء المكبوتة


أكتشاف طباخين وطباخات جدد للمستقبل


واتمنى التفاعـــــــــــــــــــــــــــــل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالإثنين 13 سبتمبر - 0:09



اول عضو هدعوه للمطبخ هتكون بنوتة


القمراية دونة


وهسيبك تعمللنا اكلة على ذوقك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والرجاء تنظيف المطبخ كما كان بعد الانتهاء من الطهى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دونه
مشرفه
مشرفه
دونه


انثى
العقرب
الماعز
عدد المساهمات : 935
تاريخ الميلاد : 21/11/1991
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
العمر : 33
العمل/الترفيه : طااااااااااااالبه
المزاج : Romantic Ya Man

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالإثنين 13 سبتمبر - 20:16

ههههههههههههههههههههههه

ربنا يخليكى يا شوشو يا حبيبة قلبى

ع فكره انا طباخه ماهره جدااااااااااا ههههههههههههههه

كمان فكره بقى ان الواحد يطلع رغبته المكبوته معاكى حق فعلاااااا احنا لازم نطلع ع اللى ف قلبنا ههههههههه

طب انا ممكن اعملكوا مكرونه بالبشاميل

ايه رائيكو ارجو ان تنال اعجبكوااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دونه
مشرفه
مشرفه
دونه


انثى
العقرب
الماعز
عدد المساهمات : 935
تاريخ الميلاد : 21/11/1991
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
العمر : 33
العمل/الترفيه : طااااااااااااالبه
المزاج : Romantic Ya Man

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالإثنين 13 سبتمبر - 20:24

اليوم راح اعملكم مكرونة بالبشاميل على طريقتي..



بسم الله الرحمن الرحيم

المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة


و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة ..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو


طريقة عمل اللحمة..

بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل


نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا


تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب


ثم البندرة و تقلب جيدا


ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة


ثم نضيف الصلصة






يتببببع




ا


و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة


لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو


نضيف الطحين مع الحليب عالبارد


يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي


بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل


نضيف الزبدة


و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا


ترفع من على النار

و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل


نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها



نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات


نضيف طبقة من المكرونة


ثم نفرد فوقها اللحمة


ثم طبقة المكرونة


و نغطيها تماما


ثم باقي صلصة البشاميل هكذا


نوزع الجبنة المبشورة فوقها


ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف


نفتح الشواية و نحمر الوجه


يتتتتتتتتتبع





نتركها تبرد شوي قبل التقطيع


تقطع


و تقدم مع السلطة


والف عاااااافية



يااااااااااااااااااااااااااااااااارب تعجبكوااااااااااااااااااااااااااا عضو فى المطبخ  470803 عضو فى المطبخ  621985 عضو فى المطبخ  509545 عضو فى المطبخ  621985
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حسين سامى
مشرف
مشرف
حسين سامى


ذكر
العقرب
الديك
عدد المساهمات : 1501
تاريخ الميلاد : 12/11/1993
تاريخ التسجيل : 22/06/2010
العمر : 31
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : رومانسى

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالإثنين 13 سبتمبر - 22:00

شكراااا على الموضوع يا شيماء
موضوع جميل

تسلم ايدك يا دونه على الأكله
بجد أكله جامده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالثلاثاء 14 سبتمبر - 5:41



ميرسى يا دونة على تشريف الموضوع بتواجدك


وتسلم ايدك المكرونة جنااااااان



ميرسى يا حسين نورت التوبك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالثلاثاء 14 سبتمبر - 5:46


دلوقتى هيشرفنا فى المطبخ

حسين سامى

وهنسيبك تعملنا اكلة على ذوقك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والرجاء تنظيف المطبخ كما كان بعد الانتهاء من الطهى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد سامي
صاحب الموقع
صاحب الموقع
احمد سامي


ذكر
السمك
القرد
عدد المساهمات : 3390
تاريخ الميلاد : 21/02/1992
تاريخ التسجيل : 25/04/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : وانا كمااااااااااااااان ههههههه

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالثلاثاء 14 سبتمبر - 6:32

موضوع جميل جدا جدا يا شيماء
ايه الجمال ده
بجد رائعه
تسلم ايدك
وشكرا علي المكرونه بالبشاميل يا دونه
انا بحبها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالثلاثاء 14 سبتمبر - 6:56

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ميرسى يا احمد نورت التوبيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حسين سامى
مشرف
مشرف
حسين سامى


ذكر
العقرب
الديك
عدد المساهمات : 1501
تاريخ الميلاد : 12/11/1993
تاريخ التسجيل : 22/06/2010
العمر : 31
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : رومانسى

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالثلاثاء 14 سبتمبر - 22:11

انا بقى عملكو المكرونة بالدجاج والكوسا المشوية


المقادير



ظرف دجاج فيليه
نصف كيلو كوسا مقطع مربعات بقشره
ظرف مشروم طازج
نصف باقة ريحان
نصف باقة بقدونس
كوب صلصة بشمل
ملعقة كبيرة مايونيز
عصير ليمون
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة صغيرة أوريجانو
قليل من الملح

الطريقة

1- نحضر دجاج فيليه ونشويه على النار ثم نقطع كوسا
مربعات بقشرها ونشويها ثم نشوي مشروم.
2 - نخلط المقادير السابقة مع بعضها، ثم نضيف لها بقدونس مقطع وريحان أخضر
مقطع ثم نسلق معكرونة (مواسير صغيرة) ونضيفها للخليط.
3 - نحضر كوب من صلصة البشمل ونضيفه على خليط المعكرونة، ثم نحضر صلصة
مكونة من ملعقة كبيرة مايونيز قليل الدسم، ليمون، زيت زيتون، أوريجانو،
ملح، ونضيفها على المعكرونة والدجاج ونزين الوجه بورق الريحان الأخضر
.



أرجو ان تنال أعجابكم


مع السلامه

مع نحياتى

الشيف حسين

هههههه




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالأربعاء 15 سبتمبر - 6:10


تسلم الايادى يا حسين اكلتك هايلة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالأربعاء 15 سبتمبر - 9:36


دلوقتى القمراية جميلة هتعملنا اكلة جميلة


يا ترى هتقدملنا اى يا جميلة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والرجاء تنظيف المطبخ كما كان بعد الانتهاء من الطهى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دونه
مشرفه
مشرفه
دونه


انثى
العقرب
الماعز
عدد المساهمات : 935
تاريخ الميلاد : 21/11/1991
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
العمر : 33
العمل/الترفيه : طااااااااااااالبه
المزاج : Romantic Ya Man

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالجمعة 17 سبتمبر - 23:18

جميل جدااااااااااااا اكلتك يا حسين

تسلم ايدك ياباشاااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد سامي
صاحب الموقع
صاحب الموقع
احمد سامي


ذكر
السمك
القرد
عدد المساهمات : 3390
تاريخ الميلاد : 21/02/1992
تاريخ التسجيل : 25/04/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : وانا كمااااااااااااااان ههههههه

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالجمعة 17 سبتمبر - 23:36

اكله جميله يا حسين
تسلم ايدك يا شيف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
حسين سامى
مشرف
مشرف
حسين سامى


ذكر
العقرب
الديك
عدد المساهمات : 1501
تاريخ الميلاد : 12/11/1993
تاريخ التسجيل : 22/06/2010
العمر : 31
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : رومانسى

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالسبت 18 سبتمبر - 23:17

شكرااا يا جماعه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
احمد سامي
صاحب الموقع
صاحب الموقع
احمد سامي


ذكر
السمك
القرد
عدد المساهمات : 3390
تاريخ الميلاد : 21/02/1992
تاريخ التسجيل : 25/04/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : وانا كمااااااااااااااان ههههههه

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالأحد 19 سبتمبر - 0:42

جميله الي عليها الدووووووور هي فين
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالأربعاء 22 سبتمبر - 1:42

Gamilla you are so late


so


مين هينورنا فى عضو فى المطبخ


احمد سامى


هتعملنا اى يا احمد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والرجاء تنظيف المطبخ كما كان بعد الانتهاء من الطهى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد سامي
صاحب الموقع
صاحب الموقع
احمد سامي


ذكر
السمك
القرد
عدد المساهمات : 3390
تاريخ الميلاد : 21/02/1992
تاريخ التسجيل : 25/04/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : وانا كمااااااااااااااان ههههههه

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالخميس 23 سبتمبر - 21:02

شكرا يا شيماء
للاستضافه الجميله دي في موضوعك الاكثر من الرائع
بجد موضوع جميل

انا هعملكو اكله جميله جدا
ان شاء الله تعجبكووو

دجاج الكنتاكي

المقادير:

1- دجاجة مقطعة 8 قطع .
2- دقيق .
3- بقسماط .
4- بيض .
5- بهارات .
6- ملح .
7- زيت للقلي .

الطريقة:
1- تغسل الدجاجة وتقطع 8 قطع .
2- يخلط الدقيق مع البهارات والملح .
3- يضرب البيض مع قليل من الملح و الفلفل الاسود .
4- يغطي الدجاج بالطحين ثم بالبيض ثم بالقسماط و يوضع في صينية .
5- يعمل الباقي نفس الطريقة حتى تنتهي من المقدار .
6- ادخلي الصينية الفريزر لمدة 10-15 دقيقة .
7- في هذه الاثناء سخني الزيت الغزير في مقلاة .
8- اخرجي الدجاج من الفريزر على المقلاة .
9- اقلي حتى يشقر لونة .

قدميها مع البطاطس المقلية.
اذا رغبتي في عمل البطاطس
قطعيها مثل الشبس ضعيها في ماء مالح بحيث يغمرها لمدة نصف ساعة ثم تقلي.


وبالهنا والشفا

a7med samy


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika4you.own0.com
shosho
المشرفه العامه
المشرفه العامه
shosho


انثى
العذراء
القرد
عدد المساهمات : 99
تاريخ الميلاد : 01/09/1992
تاريخ التسجيل : 24/08/2010
العمر : 32
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : بحبك وانت عارف

عضو فى المطبخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عضو فى المطبخ    عضو فى المطبخ  Icon_minitimeالجمعة 24 سبتمبر - 21:02

شكرا ليك يا احمد وميرسى على الاكلة الجميلة دى تسلم الايادى


عضو فى المطبخ  509545 عضو فى المطبخ  509545
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عضو فى المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مزيكا فوريو :: مطبخ مزيكا فور يو :: قسم السخن-
انتقل الى: